Første INDSPARK i Sundholmskvarteret

Hvad skal der ske til et INDSPARK møde? Ja, der bliver forhåbentlig sparket en masse ønsker, behov og meninger på bordet. Sådan gik det faktisk, da rådgivere, borgere og områdets interessenter var samlet til det første møde om Sundholmsforbindelsen og VIBO-grunden torsdag 24. februar. Det kan du læse mere om i denne reportage.

Til mødet indledte projektleder Mette Prag fra Områdeløftssekretariatet med at byde velkommen til de rådgivere, der de næste fire måneder skal bringe kvarterets syv bylivsprojekter fra bylivsstrategiens målsætninger til færdige projektforslag. Det foregår i et samarbejde mellem områdeløft, Københavns Kommunes Teknik- & Miljøforvaltning, borgere og øvrige interessenter samt rådgiverteamet fra Via Trafik, GHB Landskab, Rekommanderet og Orbicon.

Dette rådgiverteam havde som optakt til mødet fået indsigt i bylivsstrategien og havde på en indledende gåtur med styregruppen for områdeløftet fået indsigt i kvarteret og de syv bylivsprojekter. Det kom blandt andet frem i det oplæg som landskabsarkitekt Morten Borup og procesrådgiver Søren Houen Schmidt holdt inden de delte deltagerne op i to grupper og inviterede dem til at gennemføre to spil: Det første handlede om at udvælge de særlige elementer, som deltagerne gerne ville tilføje den nye plan. Her valgte de blandt anet en multibane, faste bænke og borde, plads til bazar og beboerhus på VIBO-grunden. Derudover var temaer som trafikforholdene, beplantningen og en tydelig åbning og markeringen af kvarteret for enden af Ølandsgade blandt de mange ønsker, der kom på bordet. Ønsker, der i det næste spil blev prioriteret på en skala fra ”vigtig” til ”mindre vigtigt” (se fotoet), hvilket førte nogle gode diskussioner med sig.

De næste bylivsprojekter, der kommer under behandling til åbne borgermøder er Skotlandsgade og Skotlands Plads den 8. marts 2011. Mødet om passagen for enden af Skotlandsgade er fra kl. 16.00 på Café Sundbyvester, mens mødet om Skotlands Plads starter kl. 18.00 i Købner Kirken. Næste gang, at Sundholmsforbindelsen og VIBO-grunden tages under behandling er til et såkaldt ”On the spot” arrangement, hvor borgere og rådgivere sætter hinanden i stævne på VIBO-grunden og taler de forskellige muligheder og forhold igennem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *