Byggeriets Højskole 2011

Man opnår den største chance for at udvikle noget brugbart, hvis man fokuserer på det, der er svært eller gør det svært. Så ved man nemlig, hvad man er oppe imod, når man skal få ting til at fungere i praksis. Med det udgangspunkt inviterer Netværket Ledelse i byggeriet til “Byggeriets Højskole” 26-27. maj 2011.

Der er stadig plads til 6 deltagere og tilmeldingsfristen er 1. april.

Professor Kristian Kreiner har sammen med professor Jan Mouritsen ansvaret for at designe indholdet af “Byggeriets Højskole”, når først deltagerne er kommet med deres input. Her fortæller han, hvad deltagerne kan forvente at et ophold på “Byggeriets Højskole“.

Hvad kan praktikerne få ud af at deltage på Byggeriets Højskole med jer forskere?
I vores forskning af ledelse i byggeriet tager vi udgangspunkt i det, alle går rundt og siger, nemlig at byggeri er en kompleks proces fuld af usikkerhed og uklarhed. Men i modsætning til de fleste, tager vi denne beskrivelse alvorlig – som et grundvilkår for ledelse, og ikke som udtryk for, at nogen har undladt at gøre processen rationel og gennemskuelig. Fordi vi tager udgangspunkt i det, som faktisk foregår i byggeriet, og ikke i det, som nogen måtte ønske sig, har vi større sandsynlighed for at være relevante for praksis. Men vi indser også, at det at være relevant ikke nødvendigvis betyder, at man også gør det nemmere at være praktiker og derfor giver vi os god tid til diskussioner og refleksioner, når vi er på højskoleophold.

Hvad kan man forvente at få med sig derfra?
– ”To know better, is to see better”, er der nogle, der siger. Det er sådan, vi håber, at vores ophold vil fungere: at den sætter praktikere i stand til at se flere aspekter og nuancer i deres egen og andres praksis i byggeriet. Vi vil gerne inspirere byggeriets ledere til at se andre måder at lede på, og til at se muligheder for at gribe ind andre steder end der, hvor man styrer i dag. Om de faktisk skifter praksis, er ikke afgørende – det afgørende er at indse, at der er et valg. For hvis ledelse handler om at træffe valg, så siger vi, at god ledelse handler om at sikre, at man har noget godt at vælge imellem. Derfor er gensidig inspiration det output, vi stræber efter. Målelige resultater er det op til deltagerne at skabe bagefter, når og hvis de får et nyt syn på deres egen og andres praksis. Og dette gælder alle deltagere – både praktikerne og forskerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *